Aktualno Lokalno Portorož Šport 

Po deževni soboti danes zaključek dvoboja Slovenija – Estonija

Slovenska moška teniška reprezentanca bo danes v Portorožu nadaljevala obračun II. svetovne skupine Davisovega pokala proti Estoniji. Do napredovanja v kvalifikacije za I. svetovno skupino varovance kapetana Grege Žemlje loči le še zmaga, danes pa so predvideni trije obračuni.

Dvoboj bi morali sicer dokončati v soboto, a je vmes posegel dež in preveč namočil peščena igrišča v Portorožu. Zato so se nadzornik tekmovanja, Francoz Yan Kuszak ter oba kapetana, poleg Žemlje še estonski Ekke Tiidemann, odločili vse skupaj prestaviti na današnji dan.

Slovenija proti Estoniji vodi z 2:0, odločilen pa bi lahko bil že obračun dvojic, ki se bo po spremenjenem urniku začel ob 10.30. Po vsej verjetnosti bosta slovenske barve zastopala Aljaž Bedene in Blaž Kavčič, pomerila pa se bosta proti Kennethu Raismi in Mattiasu Siimarju. Oba kapetana imata sicer možnost opraviti menjave pred nadaljevanjem dvoboja.

V kolikor bodo Estonci slavili med dvojicami, bo o napredovanju odločal eden od preostalih obračunov posameznikov. Predvidena sta dvoboja Bedene – Mark Lajal ter Bor Artnak – Kristjan Tamm.

Sloveniji sta v petek vodstvo z 2:0 priskrbela prav Artnak in Bedene med posamezniki. Artnak je proti na papirju najmočnejšemu Estoncu, Lajalu, slavil z 0:6, 6:1, 6:3, nato pa je drugo točko vpisal še Bedene po težko prigarani zmagi proti Tammu s 6:7 (5), 6:3, 6:4.

Vir: STA

Sorodni članki