Aktualno Ankaran Ankaran Volitve 

Bo Ankaran dobil županjo?

Aktualni župan Gregor Strmčnik kandidira še v tretje. Če je na preteklih volitvah zlahka opravil s protikandidati, pa bo tokrat, kot kaže, lahko ostal celo izven drugega kroga volitev. Letos ima močno konkurenco v kandidatki mag. Maji Prodan Jurič, nekdanji predsednici KS Ankaran ter uspešni odvetnici ter v Bredi Krašna, generalni sekretarki Zveze prijateljev mladine Slovenije. Obe sta se s svojim dosedanjim uspešnim delom že dokazali in sta, sodeč po javnomnenjskih raziskavah, najverjetnejši udeleženki drugega kroga volitev.

Favoritinja letošnjih volitev v Ankaranu je neodvisna kandidatka Maja Jurič Prodan.

Maja Prodan Jurič je Ankarančanka, magistra pravnih znanosti. Diplomirala je leta 1997 v Mariboru in se najprej zaposlila v državni upravi, nato pa je delala še pri Istrabenzu ter v Odvetniški pisarni Čeferin, nakar je v Kopru odprla lastno podjetje. Je mama dveh najstnic.

Na volitve se podaja  z listo Vsi smo Ankaran, na kateri so številna znana imena, strokovnjaki na svojem področju. Politična zgodba, za katero upa, da bo uspešna,  je nastala med domačini, ki si želijo drugačnega in predvsem hitrejšega razvoja kraja, v katerem živijo.

Kot je razloge za svojo kandidaturo strnila v izjavi za medije: »Občina Ankaran razpolaga s sredstvi, ki lahko ob pravilni občinski politiki nudijo visoko kakovost življenja ranljivim skupinam, starostnikom, mladini, otrokom in nasploh vsem občanom. Dejstvo je, da občina še danes nima športne dvorane, nima občinske službe za oskrbo starostnikov, nima doma za ostarele, nima pokopališča, nima urejenega športnega centra, da ne omenjamo kolesarskih stez in pločnikov … Prebivalci Ankarana bi lahko glede na razpoložljiva sredstva imeli bistveno več. Pa nimamo! Vse našteto je mogoče z novo energijo in elanom storiti veliko hitreje in učinkoviteje od trenutne dinamike izvajanja razvojnih programov občine. Prioritete so Oskrba starejših (dom, občinska služba), novi infrastrukturni projekti (pločniki, kolesarske steze, avtobusne postaje, športna igrišča), sprehajalne poti, združitev vseh občinskih služb ter zdravstvenih ustanov pod eno streho, podpora mladim s start-up idejami, podpora obrtnikom in malemu gospodarstvu, nova turistična strategija, izgradnja pokopališča, … Glede na trenutno stanje je nujno potrebno pričeti s črpanjem EU sredstev in okrepiti sodelovanje z Adrio Ankaran, Ortopedsko bolnišnico Valdoltra, Ministrstvom za notranje zadeve, Luko Koper ter z vsemi sosednjimi občinami

 

Da je nevarna tekmica, priča tudi sramotna protikampanja, ki so si jo privoščili njeni nasprotniki.

Lista Vsi smo Ankaran in naša županska kandidatka Maja Prodan Jurič sta bili tudi žrtev poskusa grobe diskreditacije s strani organiziranih nasprotnikov njihovega političnega delovanja.Večje število volilk in volivcev je namreč preko e-pošte prejelo več dopisov s klevetami in neresnicami glede kandidatke in njene družine. Ves dokazni material je bil predan v obravnavo kriminalistom in forenzikom. Zaradi slabo prikritih sledi bodo avtorji žaljive diskreditacije bržkone hitro odkriti in sankcionirani.

Sorodni članki