Aktualno Piran Portorož Turizem 

Po 47 letih se je končala teniška zgodba v Portorožu

Kot so sporočili zdaj že nekdanji najemniki, se »po težkih pogajanjih med Termami Čatež, Občino Piran in hoteli Lifeclass,  žal vse vpletene stranke niso uspele dogovoriti, zato so se Terme Čatež d.d. (lastnik TC Portorož) odločile, da teniškega centra ne bodo več odprle in niti dale v najem. Zato teniški center ostaja zaprt in žal moramo odpovedati vse rezervacije.«

Kot že vrsto let, bi moral tudi letos med 11. in 17. septembrom v Portorožu potekati teniški turnir WTA 124. Za Sportklub je direktor Teniške zveze Slovenije, Gregor Krušič povedal, da že iščejo novo lokacijo za organizacijo tekmovanja. Tako so že kontaktirali Ljubljano, Maribor, Celje, Kranj in Novo mesto ter čakajo na odziv.

Odločitev o odpovedi turnirja in ostalih tekmovanj razburja turistične subjekte v občini, saj naj bi to pomenilo izpad skoraj 35.000 nočitev. Turistično gospodarstvo naj bi izgubilo skoraj 15 milijonov evrov prometa.

DVOLIČNOST IN ZAKULISNE IGRICE?

Do spora je prišlo zaradi zapletov pri prodaji teniških površin. Občinski svet je še v prejšnji sestavi sicer izglasoval, da bo občina uveljavljala predkupno pravico za nakup teniških igrišč, vendar pa je novo vodstvo proti nakupu. Znesek 4,8 milijona evrov se jim namreč zdi bistveno previsok, kljub temu, da je bila ponudba za nakup s strani Občine Piran že sprejeta.

Zanimivo je dejstvo, da je župan Andrej Korenika za uveljavljanje predkupne pravice občine za prostore nekdanjega mesnopredelovalnega obrata KRAS v Dragonji takoj po novem letu sklical nujno izredno sejo in predlagal občinskemu svetu nakup v višini 3 milijonov evrov. Kar so svetniki županove koalicije skoraj soglasno izglasovali, proti nakupu so glasovali le trije opozicijski svetniki. Kupnina 3 milijone evrov se tokrat svetnikom ni zdela sporna, čeprav se je še pred dobrim letom dni taisti objekt prodajal za 2 milijona evrov. Takrat točka ni prišla niti do obravnave na Občinski svet, saj je bila predhodno cena označena za previsoko in ponudba zavrnjena.

Sorodni članki