Aktualno Prireditve Šport 

V Istri pričakujejo več kot 700 kolesarjev iz 20 držav

Istria Gran Fondo 2023 je mednarodni kolesarski maraton, ki bo 14. in 15. aprila s startom in ciljem v Umagu in Novigradu. Po dveh letih koronskega premora bo letos na sporedu deveta izvedba, ki pa je prvič del serije Mednarodne kolesarske zveze Uci Gran Fondo. Gre za eno od 28 dirk, preko katere se lahko kolesarji uvrstijo na svetovno prvenstvo.

 

V petek, 14. aprila, je najprej na sporedu vožnja na čas, v soboto pa sledita še dve glavni dirki na 94 in 119 km po cestah severozahodne Istre.

Organizatorji pričakujejo več kot 700 kolesarjev iz 20 držav, med prijavljenimi pa so ta čas številka 1 Slovenci. Letos so se prvič pridružili svetovni skupini dirk pod okriljem Ucija. Teh je 28, SP pa bo nato od od 4. do 7. avgusta na Škotskem.

“Zelo rada vsako leto tekmujem na tej dirki, saj sicer vso sezono kolesarim tam. Prej je bila v jesenskem terminu, spomladanski pa se mi zdi še bolj posrečen. Dirka, ki je vedno dobro organizirana, pa bo štela tudi kot kvalifikacijska za svetovno prvenstvo Gran Fondo, ki bo avgusta v Glasgowu,” je dejala ena od večkratnih udeleženk prireditve, slovenska amaterska kolesarka Laura Šimenc.

Bogat je tudi spremljevalni program, prireditelji bodo poskrbeli za otroške prireditve, bogato gastronomsko ponudbo in, kot obljubljajo, tudi za odlično vzdušje.

Na novinarski konferenci pa so predstavili tudi triatlonsko prireditev Plava Laguna Ironman 70.3, ki bo 14. in 15. oktobra v Umagu. Lani so jo priredili prvič in nastopilo je več kot 1100 tekmovalcev. Letos so organizatorji 13. oktobra dodali še 5-kilometrski rekreativni nočni tek.

Lanski zmagovalec v svoji kategoriji, slovenski triatlonec Tim Gošnjak, je povedal, da mu je na prireditvi zelo všeč zlasti kolesarska trasa, katere velik del poteka po avtocesti in je zato dobra priložnost za doseganje osebnih rekordov. “Lani je tekma štela tudi kot kvalifikacijska za svetovno prvenstvo v ironmanu,” je dejal Gošnjak.

Vir: STA

Sorodni članki