Aktualno Gospodarstvo Lokalno Portorož Turizem 

Slovenska turistična borza prvič po letu 2019 v polnem obsegu

V Portorožu je danes osrednji dan 25. Slovenske turistične borze. Ta poteka pod okriljem Slovenske turistične organizacije (STO) in velja za največji poslovni dogodek slovenskega turizma pri nas. Letos je borza prvič po letu 2019 spet v polnem obsegu, je za STA povedala direktorica STO Maja Pak.

 

Dogodek je vrata uradno odprl v torek zvečer, osrednje dogajanje Slovenske turistične borze, v okviru katere se srečujejo tuji organizatorji potovanj in turistične agencije s slovenskimi ponudniki, se bo odvijalo danes, ko bodo predstavniki 300 tujih in slovenskih podjetij izvedli 3000 poslovnih sestankov.

Kot je izpostavila Pak, STO z organizacijo dogodka slovenskim ponudnikom na tak način omogoča sklepanje konkretnih poslov s ključnimi kupci iz Evrope in oddaljenih dežel. “Tuji udeleženci ob tem spoznavajo našo deželo, njen turistično ponudbo in produkte v okviru številnih doživetij na študijskih turah,” je ponazorila.

Letošnja borza se po njenih besedah prvič po letu 2019 vrača v polnem obsegu, zadnji dve leti je namreč potekala v prilagojeni obliki, in sicer v manjših skupinah. “Tokrat znova združujemo vse slovenske ponudnike in tuje kupce pod eno streho. Na enem mestu se bodo srečali tuji in slovenski udeleženci prek aplikacije in se vnaprej dogovorili za petnajstminutne sestanke,” je pojasnila.

Na borzi sodeluje 150 tujih podjetij iz 33 držav, od teh je 54 odstotkov sodelujočih podjetij, ki se dogodka udeležujejo prvič. Med tujimi podjetji jih 36 prihaja iz oddaljenih trgov, kar 14 iz ZDA, devet podjetij pa iz azijskih držav – Kitajske, Singapurja, Tajvana in Koreje. Največ podjetij, in sicer 23, pa se dogodka udeležuje iz Italije. Slovenske barve skupno zastopa prav tako 150 podjetij.

Slovensko turistično borzo po besedah direktorice STO spremlja tudi pet različnih študijskih potovanj, ki se odvijajo pred začetkom in po koncu same borze.

Medtem ko so lahko udeleženci v ponedeljek in torek na enem od tovrstnih dogodkov spoznavali Slovenijo v celoti, se bodo lahko v prihodnjih dneh udeležili še ene od štirih tur, ki bodo v ospredje postavile kulturo, wellness aktivna doživetja in ponudbo slovenske Obale z zaledjem.

“Borza pa tudi tokrat posebno pozornost namenja neformalnim srečanjem in doživetjem, ki nudijo odlično priložnost tako za utrjevanje že obstoječih kot tudi vzpostavljanje novih partnerstev med predstavniki slovenskega turističnega gospodarstva in tujimi organizatorji potovanj ter agenti,” je še podčrtala Pak.

Vir: STA

Sorodni članki