Aktualno Koper Lokalno 

Najlepša šola v Sloveniji je na Škofijah

Osnovna šola Oskarja Kovačiča na Škofijah je najlepša šola v Sloveniji. Na festivalu arhitekture in prostorskih ureditev Odprte hiše Slovenije je prejela nagrado OHS AWARD v kategoriji javnih objektov. O zmagovalcih odločajo najširša javnost in obiskovalci. Predstavljene objekte potrdi strokovna žirija, najširša javnost in obiskovalci pa svoj glas oddajo projektu po svojem izboru.

»Zasnova šole na Škofijah učencem pripoveduje o svoji dvojnosti: o šoli kot izobraževalni ustanovi, kjer posameznik sledi skupnim vzorcem vedenja in izobraževanja, kar se v zasnovi odraža v formalni razporeditvi učilnic, in o šoli kot prostoru druženja, ki podpira razvoj posameznika kot individualnega subjekta s svojo voljo, ustvarjalnostjo, sposobnostmi in domišljijo, kar se v zasnovi odraža skozi višinsko in tlorisno razgiban sistem skupnih prostorov z neposredno povezavo z zunanjostjo,« so o projektu Mestne občine Koper zapisali pri festivalu OHS.

Šola v Škofijah je sodobna in svetla, ponaša pa se z 18 novimi oddelki, manjšimi učilnicami za individualno obravnavo, računalniško učilnico, novo kuhinjo z jedilnico, knjižnico, garderobami, kabineti za učitelje, kolesarnico in skupnimi zunanjimi prostori, ki nudijo alternativni prostor za učenje. Za naložbo je Mestna občina Koper odštela približno 16 milijonov evrov.

Vir: STA

Sorodni članki