Aktualno Koper in Ankaran Lokalno 

KLAVDIJA KUTNAR: V naslednjih štirih letih bomo univerzo popeljali še višje

V ponedeljek, 22. maja, so potekale predčasne, in včeraj, 25. maja, redne volitve za rektorja Univerze na Primorskem. Volilni odbori so po zaprtju treh volišč preverili veljavnost oddanih glasovnic, prešteli veljavne glasove in jih nato pretvorili v točke.

Zatem je predsednik volilne komisije, izredni profesor dr. Mihael Perman, predstavil neuradne rezultate.

Volilna udeležba je bila med visokošolskimi učitelji, znanstvenimi delavci, asistenti z raziskovalnim nazivom in visokošolskimi sodelavci 81-odstotna, med drugimi zaposlenimi 84-odstotna, med študenti pa 6,4-odstotna.

Na podlagi preštetih veljavnih glasovnic je kandidatka Klavdija Kutnar prejela 62,85 odstotka veljavnih točk, Matjaž Novak pa 37,15 odstotka veljavnih točk.

Rektorica UP za nov štiriletni mandat je tako Kutnarjeva. Rezultate mora potrditi še senat univerze, do takrat veljajo za neuradne.

Kutnarjeva se je v prvem odzivu zahvalila za podporo vsem, “ki ste presodili, da gre univerza strmo naprej in ki ste presodili, da znam tudi v naslednjih štirih letih poskrbeti, da bomo s skupnim kolektivnim duhom našo univerzo, Univerzo na Primorskem, popeljali še višje, kot smo danes”. Dodala je še, da se bo trudila, da bodo delali dobro.

Kutnarjeva je bila rojena leta 1980 v Ljubljani, kjer je leta 2003 diplomirala iz matematike. Leta 2008 je na Univerzi na Primorskem doktorirala. Leta 2010 je prejela Fulbrightovo štipendijo za podoktorsko raziskovalno sodelovanje na Ohio State University v ZDA. Med letoma 2011 in 2019 je bila dekanja koprske Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije. Leta 2019 je nastopila na rektorskih volitvah, kjer ni imela protikandidata.

Strategija razvoja za prihodnja štiri leta univerze je že sprejeta. V teku sta dve veliki naložbi, in sicer 18 milijonov evrov vredna gradnja nove stavbe Fakultete za vede o zdravju ob izolski bolnišnici in 20 milijonov evrov vredna prenova zgradbe Servitskega samostana v Kopru.

Vir: STA

Sorodni članki