Aktualno Kultura Mediji 

Objavljen razpis za predsednika in dva člana štiričlanske uprave RTVS

Na spletni strani Radiotelevizije Slovenija (RTVS) je objavljen razpis za predsednika in dva člana štiričlanske uprave. Rok za prijavo se izteče 30. junija.

Svet Radiotelevizije Slovenija (RTVS) je na včerajšnji seji potrdil besedilo razpisa za predsednika in dva člana štiričlanske uprave.

Svet bo najprej imenoval predsednika uprave, na njegov predlog pa še dva člana uprave. Četrti član bo delavski direktor, ki ga bodo izvolili zaposleni na zavodu.

Člani uprave, ki jih imenuje svet, morajo skladno z zakonom imeti najmanj deset let delovnih izkušenj s področja, za katero so zadolženi, poznati morajo problematike dejavnosti javnih medijskih servisov in ne smejo imeti lastniških deležev ali trajnih pogodbenih stikov s pravnimi osebami, ki poslovno sodelujejo z RTVS.

Predsednik uprave mora ob tem imeti še vsaj pet let delovnih izkušenj na vodilnih delovnih mestih v večjih sistemih z najmanj 100 zaposlenimi. Kandidat mora prijavi med drugim priložiti tudi življenjepis ter program dela in vizijo razvoja zavoda za naslednje mandatno obdobje.

Rok za prijavo na objavljeni razpis se bo iztekel 30. junija, za tem pa bodo kandidati, ki bodo oddali popolne vloge, povabljeni na razgovor. Predsednik sveta RTVS Goran Forbici računa, da bi nova uprava delo lahko začela sredi julija.

Vir: STA

Sorodni članki