Aktualno Lokalno Portorož 

Portorož v znamenju harlijev

Med 9. in 12. junijem se v Portorož vrača 29. evropsko srečanje H.O.G.® Rally, ki predstavlja vrhunec dogodkov na Harley-Davidsonovem koledarju. Dogodek bo odprt za vse motocikliste, organizatorji pa pričakujejo do 30.000 prijateljev, navdušencev in voznikov motociklov Harley-Davidson.

Središče dogajanja bo na Trgu prekomorskih brigad, pred Mind Hotelom Slovenija, v Portorožu, kjer bo glavni oder s koncerti v živo, ob ploščadi pa bodo na ogled najnovejši modeli Harley-Davidson. Obiskovalci bodo lahko uživali v glasbi tudi na dveh manjših odrih na portoroški plaži in na plaži Meduza, LifeClass Hotels & Spa Portorož, kjer bo postavljen Harley Bar. Poskrbljeno bo za glasbeno spremljavo HeaveniX, Viperstone, Samuel Lucas Band, Hamo & Tribute To Love in drugih.

Ni naključje, da se največji motoristični dogodek v Evropi, po uspešno izpeljanem srečanju leta 2016, ponovno vrača v Portorož. Ta obmorska lokacija namreč ponuja idealne pogoje tako za ponosne lastnike legendarnih motornih konjičkov kot za navdušene obiskovalce dogodka, ki poleg ogleda dogodka vikend izkoristijo za oddih na obali.

Po napornih vožnjah je za motocikliste poskrbljeno za prebujanje s pogledom na morje v sodobno opremljenih hotelih najvišjih kategorij LifeClass Hotels & Spa. Uživali bodo v mediteranskih zajtrkih, specialitetah iz žara v Istrian Bistro & Tapas, ugodni klimi ter pestri ponudbi wellness in masažnih storitev najvišjega nivoja.

Iz Turističnega združenja Portorož (TZP) sporočajo, da bodo po Portorožu potekale demonstracijske vožnje, na portoroški plaži pa si bodo navdušenci lahko v maloprodajni vasi (shopping village) izbrali oblačila in ostale izdelke Harley-Davidson, obiskovalci pa bodo lahko obiskali tudi legendarno razstavo predelanih motociklov Custom Bike Show, ki bo na ogled v petek, 10. junija, v nekdanjem skladišču soli Grando. Vstop na vse dogodke bo prost. Obiskovalci dogodka bodo lahko uživali v skrbno pripravljenih lokalnih dobrotah restavracije Meduza in se okrepčali s prigrizki iz bara Spuntin.

Iz TZP-ja dodajajo še, da bo prireditev dosegla vrhunec v soboto, 11. junija, ko se bodo udeleženci z 2.500 motocikli Harley-Davidson podali na revijalno parado po Istri. Motoristi se bodo ob 10.30 odpeljali iz Lucije proti Sečovljam, mimo Dragonje po Šmarski cesti v Koper, mimo Žusterne ob morju proti Izoli in nazaj v Portorož.

Da bo obisk dogodka kar se da prijeten, velja omeniti prometni režim z naslednjimi posebnostmi:

ZAPORE CEST V ČASU DOGODKA

Zapora na cesti Obala v Portorožu

Zapora bo na cesti Obala od križišča z ulico Med vrtovi (pri hotelu Marko) do križišča s Koprsko cesto od četrtka, 9. junija, od 6.00 zjutraj do nedelje, 12. junija, do polnoči. Promet bo potekal enosmerno po desni strani cestišča v smernem pasu proti Piranu. Del te strani ceste, kjer so parkirni prostori, bo namreč namenjen intervencijski poti. Smerni pas proti Luciji pa bo zaprt, ker bodo tam urejena parkirišča za motorje. V smeri iz Pirana v Portorož bo urejen obvoz preko Belega Križa.

Zapora Ceste solinarjev v Luciji

Popolna zapora Ceste solinarjev od križišča z Lucijo, po celotnem ovinku ob parku Sonce, do križišča pri avtokampu oz. pri avtobusni postaji bo v soboto, 11. junija, od 7.30 do 10.30. Dostop do avtokampa, zdravstvenega doma, Marine Portorož in parkirišča ob Marini bo omogočen.

Sorodni članki