Aktualno 

Vlada s 1. septembrom za leto dni določila najvišje cene elektrike

Vlada je na današnji seji določila najvišje cene električne energije za gospodinjstva in male poslovne odjemalce, odločila se je tudi ohraniti znižano omrežnino. Nove cene bodo veljale od letošnjega 1. septembra do 31. avgusta 2023, minister za infrastrukturo Bojan Kumer je prihranek za odjemalce ocenil tudi na 1000 evrov letno.

Vlada je cene električne energije za gospodinjske in male poslovne odjemalce, vključno s tistimi v večstanovanjskih zgradbah, omejila na 0,118 evra na kilovatno uro po višji tarifi, 0,082 evra na kilovatno uro po nižji tarifi ter 0,098 evra na kilovatno uro po enotni tarifi.

“Ti odjemalci so bili doslej med najbolj prizadetimi skupinami odjemalcev,” je na novinarski konferenci po seji vlade povedal Kumer.

Vlada se je poleg tega odločila ohraniti obstoječo za 50 odstotkov znižano omrežnino, poleg tega bo s 1. septembrom dodatno znižala prispevek za obnovljive vire energije. Zaradi tega se bo strošek za električno energijo znižal pri vseh gospodinjskih in malih poslovnih odjemalcih, ne glede na dobavitelja, je še dejal Kumer.

Sorodni članki